« EcoFlats: bike-friendly and ultra efficient on Williams Avenue | Main | Thinking about the Willamette Valley landscape »

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Scottice

This makes me happy!
Give it another 20 years and the Pearl will stretch to Gasco!

Fred Leeson


Creative re-use is one of the major keys to preservation. Buildings like this, while not "landmarks" in the formal sense, are indeed landmarks that speak to time and place. Reusing them rather than demolishing and rebuilding saves energy and preserves a sense of history and a sense of place. This is so good to see!

Portlandpreservation.wordpress.com

What a great re-use of a historic building! The June 5, 1910 Oregonian notes that the building was originally constructed for the Pacific Hardware & Steel Co. It also says that this was to be one of the largest warehouses in the city at that time. The firm of Bennes & Hendricks were the architects. John V. Bennes is known for numerous Portland buildings, along with several buildings on the OSU campus in Corvallis.

The comments to this entry are closed.

Lead Sponsors



Sponsors














Portland Architecture on Facebook

StatCounter

  • StatCounter
Blog powered by Typepad

Paperblogs Network

Google Analytics

  • Google Analytics

Awards & Honors